Pelletkachel kopen Hoeven

Vergelijk installateurs pelletketels Hoeven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoeven kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl vind jij veelzijdige adviezen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 4741

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. We spreken over: soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4741
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoeven zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de HP24 OTTO van het merk SchengerNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Halderbergegebruikt 3240 kWh stroom en nog eens 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hoeven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat consumenten overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Hoeven waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoeven

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is geschikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hoeven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers werken in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen omtrent je woning. Onder andere de grootte van het huis de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Hoeven. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoeven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoeven?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €850 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • HSP 2.17 Pemium 713.07 (Haas & Sohn), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Sofia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • BILD (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoeven. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4740, 4741.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!