Pelletkachel kopen Wilhelminadorp

Vergelijk installateurs pelletketels Wilhelminadorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wilhelminadorp kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website check je praktische gegevens die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 4475

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels velerlei onderdelen. Denk aan: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wilhelminadorp een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Hydria 15 van het merk PasqualicchioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Goesconsumeert 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €137,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wilhelminadorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Wilhelminadorp waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wilhelminadorp

Een andere is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wilhelminadorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen een aantal vragen die gaan over je woonobject. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Wilhelminadorp. Check de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wilhelminadorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wilhelminadorp?

Recent kun je gebruik maken van allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen €600 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Rondo Glas (Gallus), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Vyda H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wilhelminadorp. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4475.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!