Pelletkachel kopen s-Heer Hendrikskinderen

Vergelijk installateurs pelletketels s-Heer Hendrikskinderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Heer Hendrikskinderen kopen is bij uitstek geschikt om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij uitgebreide aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 4472

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van specifieke facetten. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Heer Hendrikskinderen een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Montraux 8 van het merk Nordic FireOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Goesgebruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €137,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel s-Heer Hendrikskinderen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in s-Heer Hendrikskinderen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in s-heer-hendrikskinderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen ten aanzien van uw huis. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in s-Heer Hendrikskinderen. Check de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in s-Heer Hendrikskinderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in s-Heer Hendrikskinderen?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €400 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Earth 9kW (Gallus), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Idroflexa C / Idrotech (EdilKamin), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 22 (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in s-Heer Hendrikskinderen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4471, 4472.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!