Pelletkachel kopen Kattendijke

Vergelijk installateurs pelletketels Kattendijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kattendijke kopen opent nieuwe deuren om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool lees jij praktische toelichtingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 4474

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kattendijke wellicht iets voor jou. Denk aan de Norma RR6-W van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Goesverbruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €137,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kattendijke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Kattendijke waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kattendijke

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in kattendijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen inzake het woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Kattendijke. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kattendijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kattendijke?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen €650 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sophie (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Cherie UP H (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kattendijke. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4474.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!