Pelletkachel kopen s-Heer Arendskerke

Vergelijk installateurs pelletketels s-Heer Arendskerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Heer Arendskerke kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl vind jij accurate informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4458

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Heer Arendskerke wellicht iets voor jou. Denk aan de COMFORT P85 van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Goesverbruikt 2660 kWh stroom plus 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €137,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel s-Heer Arendskerke vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in s-Heer Arendskerke waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in s-Heer Arendskerke

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem kan benut worden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in s-heer-arendskerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste bedrijven werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen m.b.t. uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een goede installateur in s-Heer Arendskerke. Vraag om reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in s-Heer Arendskerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in s-Heer Arendskerke?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €850 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • MIKA (Freepoint), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Tresor (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in s-Heer Arendskerke. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4458.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!