Pelletkachel kopen Wolphaartsdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Wolphaartsdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wolphaartsdijk kopen stelt je in de gelegenheid om huizen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden meerdere installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze vergelijker lees jij toepasbare toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4470

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wolphaartsdijk zeer interessant. Je kunt kiezen voor de POP 6 van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Goesverbruikt 2660 kWh stroom plus nog eens 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €137,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wolphaartsdijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Wolphaartsdijk waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wolphaartsdijk

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wolphaartsdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot uw woning. U kunt denken aan het type woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Wolphaartsdijk. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wolphaartsdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wolphaartsdijk?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen €800 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Pauline (Gallus), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ural (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO SMART 14 Tapwater (Dielle SRL), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wolphaartsdijk. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4458, 4470, 4471.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!