Pelletkachel kopen Dongen

Vergelijk installateurs pelletketels Dongen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dongen kopen opent nieuwe deuren om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website check je uitgebreide details die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 5101

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Denk aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5101
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dongen zeker een goede optie. Dat kan zijn de Shard van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Dongenverbruikt 3340 kWh stroom en nog eens 3340 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Dongen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Dongen waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dongen

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in dongen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen omtrent jouw huis. Onder andere het type woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Dongen. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dongen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dongen?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €900 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ande (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Percy (Austroflamm), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Interio 20 (Thermoflux), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Dongen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente