Pelletkachel kopen Molenschot

Vergelijk installateurs pelletketels Molenschot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Molenschot kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees jij accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 5124

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan meerdere facetten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Molenschot zeer interessant. Denk aan de Pidra 13 Saint Moritz van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gilze en Rijengebruikt 3260 kWh stroom en stookt 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Molenschot vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Molenschot waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Molenschot

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in molenschot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot het huis. U kunt denken aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Molenschot. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Molenschot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Molenschot?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Idropoint (ITC), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Falo 1Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Extra stove 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Molenschot. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5124.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!