Pelletkachel kopen Hulten

Vergelijk installateurs pelletketels Hulten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hulten kopen biedt jou de kans om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 5125

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verschillende variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5125
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hulten wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Winteröfen 135 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Gilze en Rijengebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hulten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hulten waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hulten

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel is geschikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in hulten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook facetten als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies voor een professionele installateur in Hulten. Vraag naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hulten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hulten?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €850 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Nelly Piu (ITC), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.
 • Falo 1XLp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Extra stove ESP 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hulten. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5125.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!