Pelletkachel kopen Gilze

Vergelijk installateurs pelletketels Gilze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gilze kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker ontdek je toepasbare toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5126

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. We spreken over: type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gilze een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Ecofire Violetta 7 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Gilze en Rijengebruikt 3260 kWh stroom en stookt 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Gilze vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Gilze waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Gilze

Een efficiënte en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel wordt aangeraden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in gilze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen m.b.t. je huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in Gilze. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gilze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Gilze?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €950 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Nelly (ITC), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Falo 2Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Winteröfen 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Gilze. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5126.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!