Pelletkachel kopen Hilvarenbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Hilvarenbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hilvarenbeek kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze website ontdek jij praktische details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 5081

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, de wensen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hilvarenbeek wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Karyn 9 van het merk Royal / PalazzettiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hilvarenbeekverbruikt 3550 kWh stroom plus 3550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €187,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hilvarenbeek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Hilvarenbeek waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hilvarenbeek

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in hilvarenbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen inzake uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een goede installateur in Hilvarenbeek. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hilvarenbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hilvarenbeek?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €900 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Idroflexa C / Idrotech (EdilKamin), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL SFERA (CADEL SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hilvarenbeek. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5080, 5081, 5084.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente