Pelletkachel kopen Oisterwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Oisterwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oisterwijk kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl vind je veelzijdige informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 5061

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. We spreken over: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5061
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oisterwijk iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Domo multiair RAO van het merk RikaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Oisterwijkconsumeert 3470 kWh stroom en 3470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oisterwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oisterwijk waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oisterwijk

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in oisterwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Oisterwijk. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oisterwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oisterwijk?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €950 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Milla H 12 (EdilKamin), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Shell 3 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Scuba (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oisterwijk. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5060, 5061, 5062, 5063.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente