Pelletkachel kopen Haaren

Vergelijk installateurs pelletketels Haaren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haaren kopen maakt het mogelijk om jouw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels pelletkachelrevolutie.nl check je accurate raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5076

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haaren misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de A 6 Irion van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarengebruikt 3680 kWh stroom en stookt 3680 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €194,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Haaren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Haaren waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haaren

Een krachtige en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante oplossing: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in haaren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. uw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een goede installateur in Haaren. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haaren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Haaren?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €650 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Québec (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL KRISS 7 (CADEL SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aromy Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haaren. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5076.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente