Pelletkachel kopen Rijen

Vergelijk installateurs pelletketels Rijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijen kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool lees je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 5121

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de LP up 9, Ile van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gilze en Rijenverbruikt 3260 kWh stroom plus nog eens 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rijen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Rijen waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Rijen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende optie: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in rijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van jouw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als en soort kachel en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies een professionele installateur in Rijen. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rijen?

Momenteel bestaan er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €800 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Rolli E (ITC), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Emma Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • RODI steel (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Rijen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5120, 5121, 5122.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!