Pelletkachel kopen Nieuwerbrug aan den Rijn

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwerbrug aan den Rijn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwerbrug aan den Rijn kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze pagina tref jij uitgebreide toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 2415

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende facetten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwerbrug aan den Rijn een uitstekende optie. Denk aan de BM 75 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Bodegraven-Reeuwijkgebruikt 3120 kWh stroom en nog eens 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwerbrug aan den Rijn waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende optie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in nieuwerbrug-aan-den-rijn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen verschillende vragen aangaande jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een geschikte installateur in Nieuwerbrug aan den Rijn. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwerbrug aan den Rijn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over duizenden pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €650 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Palma rusticque 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • TOP LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • DP 06 (Daiwa), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwerbrug aan den Rijn. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2415.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!