Pelletkachel kopen Waarder

Vergelijk installateurs pelletketels Waarder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waarder kopen stelt jou in staat om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website check je bruikbare toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 3466

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. Onder andere: jouw soort huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3466
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waarder een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de GRECALE IDRO 18 ACS van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Bodegraven-Reeuwijkverbruikt 3120 kWh stroom plus nog eens 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Waarder vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Waarder waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Waarder

Een andere goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige installatie: minder uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in waarder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen over jouw huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Waarder. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waarder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Waarder?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €850 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • PG 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Topfire 70 slim (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Pellkamin 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Waarder. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3466.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!