Pelletkachel kopen Driebruggen

Vergelijk installateurs pelletketels Driebruggen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driebruggen kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze pagina tref je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 3465

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Onder andere: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Driebruggen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ready 9 van het merk EfiammaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bodegraven-Reeuwijkgebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Driebruggen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Driebruggen waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Driebruggen

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in driebruggen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen ten aanzien van je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Driebruggen. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Driebruggen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Driebruggen?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €700 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ESRC 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Topfire 70 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Pellet-blok (EdilKamin), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Driebruggen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3465.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!