Pelletkachel kopen Reeuwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Reeuwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reeuwijk kopen is bij uitstek geschikt om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn verschillende soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website bekijk je actuele adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 2811

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse facetten. Onder andere: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Reeuwijk geen gek idee. Je kunt kiezen voor de TH 24 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bodegraven-Reeuwijkconsumeert 3120 kWh stroom plus 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Reeuwijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Reeuwijk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Reeuwijk

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in reeuwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en selecteer een erkende installateur in Reeuwijk. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Reeuwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Reeuwijk?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen de €950 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Space (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • LP uo 6 Video Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 20 (densan), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Reeuwijk. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2810, 2811.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!