Pelletkachel kopen Bodegraven

Vergelijk installateurs pelletketels Bodegraven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bodegraven kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze tool tref je handige info die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 2411

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bodegraven zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Fantasy van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijkgebruikt 3120 kWh stroom plus 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €164,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bodegraven vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bodegraven waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bodegraven

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope keuze: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bodegraven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Bodegraven. Let op reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bodegraven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bodegraven?

Recent kun je gebruik maken van diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €800 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Palma 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • TILE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Murano 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bodegraven. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2410, 2411, 2412.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!