Pelletkachel kopen Lexmond

Vergelijk installateurs pelletketels Lexmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lexmond kopen stelt jou in staat om uw woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker check je praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4231

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lexmond een uitstekende optie. Denk aan de Aqua 14 All Style Elegance / Clessidra / Turbo van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zederikverbruikt 3240 kWh stroom plus 3240 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €170,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lexmond vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lexmond waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lexmond

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en relatief goedkope beslissing: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €650 per product.

pelletkachel installateurs in lexmond

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen aangaande het woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een geschikte installateur in Lexmond. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lexmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lexmond?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen de €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Megan Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Sirmione 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Lexmond. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4128, 4231.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!