Pelletkachel kopen Hei- en Boeicop

Vergelijk installateurs pelletketels Hei- en Boeicop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hei- en Boeicop kopen stelt jou in staat om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 4126

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei facetten. Onder andere: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hei- en Boeicop wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Moira van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zederikverbruikt 3240 kWh stroom plus nog eens 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hei- en Boeicop vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hei- en Boeicop waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hei- en Boeicop

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en relatief goedkope beslissing: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €450 per model.

pelletkachel installateurs in hei--en-boeicop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van je woonobject. Relevant zijn het type huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Hei- en Boeicop. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hei- en Boeicop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hei- en Boeicop?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €600 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Angela Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • WAVE acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hei- en Boeicop. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4126.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!