Pelletkachel kopen Leerbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Leerbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leerbroek kopen opent nieuwe deuren om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je waardevolle details die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 4245

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke onderdelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leerbroek iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sirmione 9 van het merk CS-ThermosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zederikverbruikt 3240 kWh stroom plus nog eens 3240 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Leerbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Leerbroek waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leerbroek

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een groene en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in leerbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot uw huis. Relevant zijn het type woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Leerbroek. Kijk naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leerbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Leerbroek?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €450 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Fiandra Idro (Extraflame), vermogen 17,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Start (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Sirmione 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Leerbroek. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4245.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!