Pelletkachel kopen Nieuwland

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwland kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze website bekijk jij praktische details die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 4245

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met specifieke randvoorwaarden. Denk aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwland een uitstekende optie. Dat kan zijn de Good 6 van het merk EfiammaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zederikgebruikt 3240 kWh stroom en stookt 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuwland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nieuwland waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwland

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen die gaan over je woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Nieuwland. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuwland?

In de huidige situatie zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet mis. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €850 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Comfort Idro L80 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Batavia (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Arianna 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuwland. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4243, 4245.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!