Pelletkachel kopen Meerkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Meerkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meerkerk kopen maakt het mogelijk om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 4231

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meerkerk zeer interessant. Bijvoorbeeld de Free van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zederikverbruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Meerkerk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Meerkerk waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Meerkerk

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in meerkerk

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Meerkerk. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meerkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Meerkerk?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €650 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Melinda Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Cortina 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Meerkerk. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4230, 4231.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!