Pelletkachel kopen Ameide

Vergelijk installateurs pelletketels Ameide

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ameide kopen stelt jou in staat om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website vind je handige informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 4233

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4233
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ameide misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de GRECALE IDRO 22 van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zederikconsumeert 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ameide vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Ameide waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ameide

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt aangeraden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €800 per product.

pelletkachel installateurs in ameide


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van je huis. Belangrijk zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Ameide. Kijk naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ameide


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ameide?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen €400 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Melinda Idro Steel 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • Arianna 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ameide. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4233.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!