Pelletkachel kopen Wormer

Vergelijk installateurs pelletketels Wormer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wormer kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt diverse type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze vergelijker vind je bruikbare info die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1531

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van allerlei zaken. Denk aan: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wormer iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de GP 50 – Aria 50 van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Wormerlandconsumeert 2960 kWh stroom plus 2960 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wormer vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Wormer waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wormer

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €700 per model.

pelletkachel installateurs in wormer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je diverse vragen omtrent uw woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Wormer. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wormer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wormer?

Tegenwoordig zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ambra (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 74 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • TILE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wormer. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1530, 1531.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!