Pelletkachel kopen Oostknollendam

Vergelijk installateurs pelletketels Oostknollendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostknollendam kopen stelt jou in staat om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl vind jij uitgebreide informatie die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1534

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei facetten. We spreken over: type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostknollendam zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua Plus 23 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Wormerlandgebruikt 2960 kWh stroom plus nog eens 2960 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oostknollendam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Oostknollendam waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oostknollendam

Een innovatieve en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in oostknollendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake je woning. Denk aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga in zee met een geschikte installateur in Oostknollendam. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oostknollendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oostknollendam?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €450 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Vision HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 90 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • TOP LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oostknollendam. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1534.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!