Pelletkachel kopen Wijdewormer

Vergelijk installateurs pelletketels Wijdewormer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijdewormer kopen opent nieuwe deuren om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 1456

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijdewormer geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Evita van het merk Savvas Gekas & SonNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Wormerlandverbruikt 2960 kWh stroom en nog eens 2960 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €153,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wijdewormer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wijdewormer waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijdewormer

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De ketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende installatie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wijdewormer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake je huis. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Wijdewormer. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wijdewormer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wijdewormer?

Hedendaags vind je meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen de €850 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Linea Glass (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.12C-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • FILO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wijdewormer. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1456.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!