Pelletkachel kopen Jisp

Vergelijk installateurs pelletketels Jisp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jisp kopen biedt jou de kans om uw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze website bekijk je handige raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 1546

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van allerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jisp zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de IDRO-DONATO16 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Wormerlandverbruikt 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Jisp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Jisp waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Jisp

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope keuze: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in jisp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen over je woning. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Jisp. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jisp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Jisp?

Tegenwoordig zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €400 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Antigua (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Jisp. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1546.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!