Pelletkachel kopen Harmelen

Vergelijk installateurs pelletketels Harmelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harmelen kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker check jij handige raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 3481

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende factoren. Je kunt denken aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3481
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harmelen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arianna 10 van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Woerdenverbruikt 3010 kWh stroom en nog eens 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Harmelen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Harmelen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Harmelen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in harmelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen ten aanzien van je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies voor een goede installateur in Harmelen. Bekijk de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Harmelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Harmelen?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €550 en €1200. Je kunt denken aan:

 • PG 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • FAST (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Story (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Harmelen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3480, 3481.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!