Pelletkachel kopen Kamerik

Vergelijk installateurs pelletketels Kamerik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kamerik kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website ontdek je handige details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 3471

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3471
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kamerik wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de P 20 Water + Air van het merk SenkoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Woerdenverbruikt 3010 kWh stroom en nog eens 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kamerik vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Kamerik waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kamerik

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en kostenbesparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in kamerik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent uw woonobject. Relevant zijn het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als kleur / design en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een erkende installateur in Kamerik. Check de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kamerik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kamerik?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €400 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ESR 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • ENERGY VETRO (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Sirena (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kamerik. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3470, 3471.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!