Pelletkachel kopen IJsselstein

Vergelijk installateurs pelletketels IJsselstein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJsselstein kopen stelt jou in staat om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze vergelijker ontdek jij bruikbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3401

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Onder andere: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3401
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in IJsselstein iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de PS-15-3 DOUBLEDOOR van het merk JustFireEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente IJsselsteinverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €144,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel IJsselstein vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in IJsselstein waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in IJsselstein

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige oplossing: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in ijsselstein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. je huis. Bijvoorbeeld het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in IJsselstein. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in IJsselstein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in IJsselstein?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €400 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Anna Bella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Video Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Frank SX rond water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in IJsselstein. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!