Pelletkachel kopen Zegveld

Vergelijk installateurs pelletketels Zegveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zegveld kopen biedt jou de kans om een huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze website doorzoek je waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3474

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van specifieke zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zegveld iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Lyra 6 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Woerdenverbruikt 3010 kWh stroom plus 3010 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zegveld vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zegveld waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zegveld

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en aantrekkelijke optie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in zegveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen m.b.t. uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Zegveld. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zegveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zegveld?

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • ESRC 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Energy H (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Space (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zegveld. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3471, 3474.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!