Pelletkachel kopen Lopik

Vergelijk installateurs pelletketels Lopik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lopik kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze website doorzoek je accurate details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3411

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lopik een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de REDONDA12-GLASS van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lopikverbruikt 3550 kWh stroom en 3550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €181,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lopik vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Lopik waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lopik

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en voordelige keuze: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in lopik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u speciale vragen omtrent jouw woonobject. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies voor een geschikte installateur in Lopik. Let op verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lopik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lopik?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen de €800 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Comfort P70H49 (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Armor-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dave SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lopik. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3410, 3411.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente