Pelletkachel kopen Wijdemeren

Vergelijk installateurs pelletketels Wijdemeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijdemeren kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn meerdere modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 1231

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijdemeren een uitstekende optie. Denk aan de SPV-M13 OLGA van het merk Punto FuocoOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Wijdemerenverbruikt 3270 kWh stroom en nog eens 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wijdemeren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wijdemeren waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijdemeren

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wijdemeren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen omtrent uw woning. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een erkende installateur in Wijdemeren. Check de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijdemeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wijdemeren?

Er zijn op dit moment meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €450 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Rita (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Monde (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wijdemeren. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1230, 1231.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente