Pelletkachel kopen Ouder-Amstel

Vergelijk installateurs pelletketels Ouder-Amstel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ouder-Amstel kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij veelzijdige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 1191

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ouder-Amstel wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de LW up 15 Ile LW van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ouder-Amstelverbruikt 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ouder-Amstel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ouder-Amstel waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ouder-Amstel

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en voordelige beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in ouder-amstel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van uw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een professionele installateur in Ouder-Amstel. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ouder-Amstel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ouder-Amstel?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €400 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • WOC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Lp up 6 Cocoon (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Sofia 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ouder-Amstel. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1190, 1191.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente