Pelletkachel kopen Breukeleveen

Vergelijk installateurs pelletketels Breukeleveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breukeleveen kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check je accurate gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3625

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breukeleveen zeker een goede optie. Denk aan de Orchidea Multiair van het merk RedOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wijdemerenverbruikt 3270 kWh stroom plus nog eens 3270 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Breukeleveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Breukeleveen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Breukeleveen

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en besparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in breukeleveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over jouw woning. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Breukeleveen. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Breukeleveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Breukeleveen?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €550 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • WO 85 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO PLUS 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • icona Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Breukeleveen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1231, 3625.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!