Pelletkachel kopen Ankeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Ankeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ankeveen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina tref je toepasbare details die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 1244

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse variabelen. Denk aan: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1244
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ankeveen zeer interessant. Denk aan de Atmosfera Style 8 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Wijdemerengebruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €182,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ankeveen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Ankeveen waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ankeveen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige installatie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in ankeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent de woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een geschikte installateur in Ankeveen. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ankeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ankeveen?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €800 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LX up 12 Icoca Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-RU (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL PRINCE (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ankeveen. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1244.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!