Pelletkachel kopen Amstelveen

Vergelijk installateurs pelletketels Amstelveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amstelveen kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze website bekijk jij accurate adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 1181

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1181
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Amstelveen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Camilla 12 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Amstelveenverbruikt 2910 kWh stroom plus nog eens 2910 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €142,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Amstelveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Amstelveen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Amstelveen

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in amstelveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen omtrent je woning. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Amstelveen. Vraag naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Amstelveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Amstelveen?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €400 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • RODI steel (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • RONDE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aromy Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Amstelveen. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!