Pelletkachel kopen Hilversum

Vergelijk installateurs pelletketels Hilversum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hilversum kopen opent nieuwe deuren om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met velerlei kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl lees je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 1201

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei factoren. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1201
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hilversum zeker een goede optie. Dat kan zijn de Bi-Fire Mid van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Hilversumgebruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €155,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hilversum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Hilversum waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hilversum

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in hilversum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen aangaande jouw woonobject. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies een uitstekende installateur in Hilversum. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hilversum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hilversum?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €450 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ESA 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 20 hydro (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hilversum. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!