Pelletkachel kopen Nederhorst den Berg

Vergelijk installateurs pelletketels Nederhorst den Berg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nederhorst den Berg kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze tool bekijk jij samengestelde aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1394

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan specifieke factoren. Onder andere: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1394
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nederhorst den Berg iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de NSE (M2) van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wijdemerenconsumeert 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nederhorst den Berg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Nederhorst den Berg waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nederhorst den Berg

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €550 per model.

pelletkachel installateurs in nederhorst-den-berg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent je woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een professionele installateur in Nederhorst den Berg. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nederhorst den Berg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nederhorst den Berg?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €400 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LX up 12 Linea Glass (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Diana (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nederhorst den Berg. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1394.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!