Pelletkachel kopen s-Graveland

Vergelijk installateurs pelletketels s-Graveland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Graveland kopen maakt het mogelijk om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker lees jij omvangrijke info die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1243

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1243
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Graveland zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Nina van het merk PasianNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Wijdemerengebruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel s-Graveland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in s-Graveland waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in s-Graveland

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model zorgt voor het CV systeem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in s-graveland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over jouw woonobject. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in s-Graveland. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in s-Graveland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in s-Graveland?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €550 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • LX up 12 Dual (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-K (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL EOLO (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in s-Graveland. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1243.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!