Pelletkachel kopen Niftrik

Vergelijk installateurs pelletketels Niftrik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Niftrik kopen stelt jou in staat om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze website doorzoek jij accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 6606

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei variabelen. Denk aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6606
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Niftrik iets om te overwegen. Dat kan zijn de Acciaio Modello 8 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Wijchengebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Niftrik vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Niftrik waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Niftrik

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in niftrik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen belangrijke vragen die gaan over uw huis. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Niftrik. Kijk naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Niftrik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Niftrik?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €400 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • C 12 Classic Style/Classic All Style & C 13 Style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Alysa 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Layma Idro 22 (Italiana Camini), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Niftrik. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6606.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!