Pelletkachel kopen Balgoij

Vergelijk installateurs pelletketels Balgoij

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Balgoij kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij accurate details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6613

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. We spreken over: soort huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6613
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Balgoij geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Greco van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Wijchenconsumeert 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Balgoij vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer bewoners preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Balgoij waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Balgoij

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem zorgt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en voordelige mogelijkheid: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in balgoij


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen met betrekking tot jouw woning. Onder andere het type huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Balgoij. Kijk naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Balgoij


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Balgoij?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €900 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Inserto Zeus V (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Double 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • DIDA PLUS (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Balgoij. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6613.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!