Pelletkachel kopen Hernen

Vergelijk installateurs pelletketels Hernen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hernen kopen is bij uitstek geschikt om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool lees jij samengestelde toelichtingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6616

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hernen wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de HSP 6 Premium grande 539.08 van het merk Haas & SohnOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Wijchengebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hernen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hernen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hernen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en voordelige keuze: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in hernen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Hernen. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hernen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hernen?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €900 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Pretty C Decor en Glass (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Klea 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • MICRON (ITC), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hernen. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6616.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!