Pelletkachel kopen Heumen

Vergelijk installateurs pelletketels Heumen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heumen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool ontdek je uitgebreide adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6582

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6582
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heumen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aura 120 van het merk KloverNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heumenconsumeert 3210 kWh stroom en stookt 3210 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €177,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Heumen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heumen waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heumen

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in heumen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over je woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies voor een betrouwbare installateur in Heumen. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heumen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heumen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Maestrale square 60 Glass (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Paro Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Heumen. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6582.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente