Pelletkachel kopen Leur

Vergelijk installateurs pelletketels Leur

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leur kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker bekijk je omvangrijke informatie die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 6615

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6615
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leur geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de LW up 15 Video black LW van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Wijchenconsumeert 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Leur vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Leur waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Leur

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in leur


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent uw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een professionele installateur in Leur. Bekijk de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leur


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Leur?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €950 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • A 9 Iron / A 9 Stone (Moretti Design), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Kalista 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • DIDA (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Leur. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6615.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!