Pelletkachel kopen Batenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Batenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Batenburg kopen opent nieuwe deuren om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool tref je waardevolle info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 6634

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Batenburg een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Nola 7 van het merk InvictaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wijchenverbruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Batenburg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Batenburg waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Batenburg

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem is geschikt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in batenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs werken in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. de woning. Relevant zijn het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies voor een goede installateur in Batenburg. Bekijk de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Batenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Batenburg?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €400 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sixty C (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Kalista 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Zara plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Batenburg. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6634.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!