Pelletkachel kopen Bergharen

Vergelijk installateurs pelletketels Bergharen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergharen kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze website tref je uitgebreide details die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6617

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergharen iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Wijchenverbruikt 3140 kWh stroom en nog eens 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bergharen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Bergharen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bergharen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende keuze: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in bergharen

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van uw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Bergharen. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergharen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bergharen?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €900 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Pretty C Glamour (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Klizia 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • PELLQUADRO (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bergharen. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6617.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!