Pelletkachel kopen Arcen

Vergelijk installateurs pelletketels Arcen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Arcen kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij accurate informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 5944

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5944
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Arcen misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Anna / Aurora / Julie 9 van het merk PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Venlogebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Arcen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Arcen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Arcen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in arcen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen die gaan over jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Arcen. Bekijk de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Arcen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Arcen?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €550 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • B10 / ELY B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • P980-S (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • VENERE (Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Arcen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5944.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!